Go Back
Printeaza reteta
reteta de chiftele de dovlecei cu branza reteta de chiftele de dovlecei ieftin si gustos

Chiftele de dovlecei cu brânză și cartofi

Ieftine și gustoase, perfecte pentru vară!

Fel de mancare Aperitiv, Fel principal
Bucatarie românească
Keyword chiftele de dovlecei, chiftele de dovlecei cu brânză, chiftele de dovlecei cu brânză și cartofi, chiftele de dovlecei cu cartofi, chiftele de dovlecei cu telemea, dovlecei, fara carne, retete cu dovlecei, retete de vara, vegetarian
Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 6 minutes
Timp total 23 minutes
Portii 6 people

Ingrediente

  • 700 gr dovlecei (2 bucăți de mărime medie-mică)
  • 250 gr telemea
  • 300 gr cartofi
  • 2 buc ouă
  • 2 buc ceapă verde
  • 1-2 buc căței usturoi opțional
  • 1 leg. pătrunjel verde tocat
  • 60-80 gr. pesmet +extra pentru tăvălit la final
  • după gust sare
  • după gust piper
  • ulei pentru prăjit

Instructiuni

  1. Se spală dovleceii și cartofii. Se curăță de coajă și se răzuiesc pe răzătoarea cu găuri mari. Se amestecă răzătura de cartofi și de dovlecei și se sărează cu aproximativ 1 linguriță rasă de sare. Se pune într-o sită, să se scurgă bine de apă. Se lasă 30 de minute, apoi se stoarce bine toată răzătura, în pumni, și se transferă într-un castron.

  2. Se toaca mărunt ceapa verde și pătrunjelul. Dacă folosiți usturoi, acesta se zdrobește. Se adaugă toate peste răzătură. Se adaugă piper după gust, telemeaua rasă, ouăle întregi și se amestecă totul până se omogenizează. Se gustă compoziția și se adaugă sare doar dacă mai este nevoie. Trebuie să se țină cont că atât răzătura cât și telemeaua sunt sărate. Se adaugă pesmetul și se amestecă. Trebuie să se obțină o compoziție ușor de modelat. Dacă totuși amestecul e prea lichid, se mai adaugă un pic de pesmet.

  3. Cu palmele umede, se modelează compoziția în chiftele și se tăvălesc prin pesmet, să se formeze o crustă. Pe măsură ce se pregătesc, se pun pe o tavă, fără să se suprapună.

  4. Se încinge ulei, cam de 3-4 cm. adâncime, într-o tigaie largă, pe foc mediu. Când uleiul este foarte bine încins, se adaugă chiftelele de dovlecei, în tranșe, fără să se înghesuie în tigaie. Se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, cât să devină aurii și să se pătrundă și la mijloc. Se scot pe prosoape de hârtie de bucătărie, să se dreneze uleiul de pe suprafață.

  5. Aceste chiftele de dovlecei cu brânză și cartofi se consumă atât calde cât și reci, cu un sos, o salată sau simple, ca aperitiv.