Oua umplute simple – reteta testata

Aceste oua umplute simple – reteta testata in bucataria proprie cu ocazia zilei mele de nastere – au fost un real succes. Eu le-am pregatit in portie dubla, pentru ca stiam dinainte apetitul prietenilor mei pentru oua umplute. Cum mai ales la ocazii festive, cand pregatim mai multe preparate, trebuie sa fim atenti la buget, mi-am dorit o reteta de oua umplute ieftine. Aceasta reteta pe care am preparat-o zic eu ca mi-a satisfacut si aceasta exigenta a costului redus, pe langa faptul ca aceste oua umplute simple au fost extrem de gustoase.

Ingrediente oua umplute simple reteta testata

Oua umplute simple - reteta testata

Fel de mancare Aperitiv
Bucatarie românească
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 40 minutes
Portii 6

Ingrediente

  • 6 buc oua
  • 50 gr unt
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura patrunjel taiat fin
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1 lingura mustar

Oua umplute simple reteta testata – mod de preparare

1. Ouale se pun la fiert cu putina sare (cat sa le acopere), in apa rece. Nu le introducem niciodata in apa fierbinte, deoarece pot sa plesneasca, asa ca nu mai pot fi folosite pentru umplut.

2. Se fierb 6-7 minute, dupa ce apa a dat in clocot, ca sa fie galbenusul tare. Se pun 1 minut in apa rece, apoi se scurg de apa. Daca oua proaspete se tin mai mult in apa rece, se lipeste coaja de ele si nu se mai pot curata frumos.

3. Oua se curata de coaja si se taie fiecare in jumatate, pe lungime, cu un cutit bine ascutit. Se trece cu cutitul numai prin albus si, pe urma, se scoate galbenusul intreg. Din galbenusuri, plus diferite adaosuri, se va face umplutura.

4. Galbenusurile se pun intr-un castron, se zdrobesc foarte fin cu o furculita inoxidabila, se adauga untul moale si se freaca pana cand compozitia devine ca o pasta. Se mai pune smantana, un varf de lingurita sare fina, ( sa nu fie grunjoasa, caci topindu-se ulterior, sareaza prea tare), o lingurita rasa de patrunjel taiat foarte fin si o lingurita – lingura de mustar, dupa gust. Facultativ, se poate adauga in umplutura pentru oua putina ceapa rasa fin prin razatoarea cu gauri mici si un varf de cutit de piper alb si se amesteca bine.

5. Cu aceasta compozitie pregatita la punctul anterior se umplu jumatatile de oua, folosind lama unui cutit inoxidabil, sau compozitia se poate pune intr-un cornet din panza deasa sau de plastic in varful caruia s-a introdus un sprit crestat. Capetele cornetul se aduna in palma presand compozitia spre varf si, printr-o singura apasare, va iesi compozitia prin spritul crestat, ca o rozeta. Se vor modela, astfel, mici rozete cu varf, in fiecare jumatate de albus.

6. Aceste oua umplute simple se decoreaza dupa fantezie (eu m-am multumit doar sa le presar cu putina boia de ardei) si se aranjeaza pe un platou. Se servesc reci, ca aperitiv. Se potrivesc in bufetele cu aperitive asortate.

Buget necesar pentru oua umplute simple

6 oua = 6 x 0,95 lei = 5,7 lei

50 gr. unt = 7,39 (pachet unt de masa Covalact la 200 gr, cu 65% grasime) / 4 = 1,84 lei

100 gr. smantana = 5.2 lei (smantana Napolact la 300 gr, cu 15% grasime) / 3 = 1,72 lei

ceapa, patrunjel, mustar, sare, piper = aproximez la 1 leu (maximum)
_______________________________________________________________________________

TOTAL = 10,26 lei

BUGET / PORTIE = 10,26 / 6 = 1,71 lei (fiecare portie continand cate 2 jumatati de oua umplute)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *