DESPRE MINE

Buna ziua, sunt Marius Pop, un om obisnuit, pasionat de mancarea buna. Nu sunt bucatar, sunt inginer de profesie, dar mancarea a fost una din prioritatile mele de cand ma stiu. De aceea, am cautat sa invat cat mai multe lucruri in acest domeniu atat de vast iar procesul invatarii nu cred ca se va termina vreodata.

Preferintele mele culinare se indreapta catre felurile traditionale, cele pe care le pregateau bunica, mama si tata. Da, si tatal meu gateste, un lucru mai rar la persoanele de o anumita etate, care aveau conceptia ca doar locul femeii este in bucatarie. Nu este de mirare, deci, ca sunt pasionat de bucatarie, dat fiind ca provin dintr-o familie de gurmanzi.

Pe langa retetele familiei, datorita faptului ca am plecat de tanar de acasa, m-au ajutat mult cartile de bucate. Cele clasice romanesti, Sanda Marin, Silvia Jurcovan, Nicolae Olexiuc. Retete am mai cules si mai culeg si de prin reviste culinare, romanesti si straine.

Am preluat site-ul ieftinsigustos.ro in toamna lui 2017, de la o cunostinta care nu publicase pe el decat doua-trei articole. Doamna hotarase sa renunte la site pentru ca nu avea timp pentru el. Ideea de la care pornise acest site, aceea de a oferi mancaruri ieftine si gustoase, cu bugetul calculat al retetelor, mi s-a parut cu un mare potential. A fost motivul pentru care am decis sa duc eu mai departe povestea ieftinsigustos.ro, in loc sa optez pentru un domeniu propriu.

Practic, am convingerea ca asa trebuie sa fie bucataria unei familii: sanatoasa, gustoasa si ieftina. Pentru ca toate acestea se pot obtine in acelasi timp si pentru ca am constatat de multe ori o risipa inutila de resurse, nu cu rezultate dintre cele mai bune in ceea ce priveste gustul. Daca ne gandim la toate cele pe care le-am putea face cu banii risipiti inutil pe ingrediente scumpe sau prea multe… o sa incepem sa ne punem intrebari.

Felurile de mancare pe care le public aici sunt de cele mai multe ori pregatite la birou, firma la care lucrez amenajand o bucatarie completa. Este un prilej nemaipomenit de a gusta aceste mancaruri alaturi de prietenii mei, care isi exprima opiniile dupa ce mananca. Nu voi publica decat retetele care trec cu brio testul degustarii!

Sper sa va placa retetele, sa le incercati si sa deveniti si voi adeptii stilului Ieftin&Gustos in bucatarie!