ciorba de agrise reteta cum se face ciorba de agrise

Agrișele sunt niște fructe de vară acrișoare, care se găsesc atât albe-gălbui-verzui cât și roșiatice. Ciorba de agrișe e ușor de făcut, acrișoară și foarte răcoritoare pe timp de vară. Agrișele recomandate sunt cele de culoare galben deschis-verzui dar dacă te simți mai curajos poți încerca rețeta de ciorbă de agrișe cu un amestec de agrișe de diferite culori sau doar cu agrișe roșii.

Legumele folosite în rețeta de ciorbă de agrișe sunt cele standard pentru o ciorbă ușoară de legume. Sigur, se pot completa și cu altele, pe gustul celui care gătește: pătrunjel și păstârnac rădăcină, ardei gras tocat cuburi, poate un dovlecel mic tăiat în cuburi. Singurul lucru de neînlocuit sunt agrișele.

Rețeta noastră de ciorbă de agrișe o găsești mai jos.

Ciorbă de agrișe

Ușor de făcut și foarte răcoritoare, ciorba de agrișe e numai bună vara, pe arșiță!

Fel de mancare Ciorba
Bucatarie românească
Keyword agrise, ciorbă, ciorba de agrise, retete de vara, supe si ciorbe
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4 people
Calorii 121 kcal

Ingrediente

  • 300 gr agrișe curățate de codițe
  • 30 ml ulei
  • 1 buc ceapă tocată mărunt
  • 1 buc morcov tocat cubulețe
  • 1 buc țelină de mărimea unui ou mic, în cubulețe
  • 30 gr orez cu bob mare
  • 1 L supă de legume sau de pui sau apă fierbinte, în ultimă instanță
  • 150 gr smântână cu 25% grăsime
  • 1 buc gălbenuș crud, foarte proaspăt
  • 4-5 fire pătrunjel verde tocat
  • după gust sare
  • după gust piper

Instructiuni

  1. Într-o cratiță de mărime potrivită, se încinge uleiul pe foc mediu. Se adauga ceapa tocată și un praf de sare. Se reduce focul și se călește ceapa timp de 4-5 minute. Se amestecă adesea cu lingura de lemn.

  2. Se adaugă morcovii si țelina tocate și se mai călesc legumele împreună încă 3-4 minute. Se adaugă supa de pui/legume/apa. Se aduce totul la fierbere, la foc moderat.

  3. Se spală orezul în câteva ape reci și se adaugă în oală, cânt legumele sunt pe jumătate fierte. Tot acum se adaugă și agrișele bine spălate și curățate de codițe. Se fierbe ciorba în clocote mici până ce orezul e pătruns, dar nu terciuit.

  4. Când totul este fiert, se oprește focul și se potrivește gustul ciorbei cu sare și piper. Acreală nu trebuie, pentru că agrișele sunt acrișoare.

  5. Într-un castron separat, se bate bine smântâna cu gălbenușul. Treptat, adaugă ciorbă fierbinte și se omogenizează rapid. Se continuă până când amestecul din castron se înfierbântă bine, apoi se toarnă lichidul peste ciorba rămasă în oală și se amestecă. Se gustă și dacă mai este nevoie se mai adaugă sare. Se presară cu pătrunjel verde tocat.

  6. Se servește caldă sau rece, e la fel de bună.

Ți-a plăcut această rețetă interesantă? Te asigurăm că ciorba de agrișe e delicioasă! Vezi și rețeta noastră de ciorbă de burtă!

2 COMENTARII

    • Anca M, aceasta este o fotografie de stock, pentru care am plătit. Avem tot dreptul să o folosim. Aceeași situație e cu majoritatea fotografiilor pe care le folosim. Dacă nu le-am făcut noi, sunt descărcate contra cost de pe dreamstime.com sau alt site de fotografie de stock.

LĂSAȚI UN MESAJ






Please enter your comment!
Please enter your name here